Waarom naar een oogarts/orthoptist.

Kinderen tot 12 jaar kunnen heel goed scherp stellen. Dit noem je accommoderen. De ogen van een kind kunnen daar heel druk mee zijn.

Het steeds weer scherp stellen van de ogen vergt zoveel inspanning, dat er klachten kunnen ontstaan, zoals hoofdpijn.

Wanneer een kind aangeeft dat hij of zij vaak hoofdpijn heeft, dan is het verstandig om eens naar een oogarts of orthoptist te gaan.

Bij de huisarts haalt u een verwijzing voor een oogarts in het ziekenhuis. Sommige optiekzaken hebben zelf een orthoptist in huis.

Deze meting wordt vaak vergoed door de verzekeraar en na de meting krijgt u een recept mee en kunt u naar elke gewenste opticien om een bril uit te zoeken.

 

Wat doet een oogarts/orthoptist.

Diegene die het onderzoek uitvoert druppelt de ogen, waardoor de oogspieren kunnen ontspannen. Dit kun je zien aan een vergrootte pupil.

De oogarts of orthoptist kan nu een correcte meting doen.

Voordat de pupil weer in de normale stand staat, kan een halve tot een hele dag duren. Zolang de pupil nog groot is, moet uw kind uitkijken met fel licht.

Wanneer het heel zonnig is, dan kan uw kind het beste even een zonnebril dragen.

 

Met het recept naar de opticien.

Met het recept gaat u naar de opticien, waar één van de medewerkers samen met u en uw kind op zoek gaat naar een montuur dat het beste bij uw kind past.

Ligt het montuur die u zoekt er niet bij, dan gaan we net zo lang opzoek totdat we samen iets hebben gevonden wat bij uw kind past.

Zodra er een keuze is gemaakt, bespreekt u samen de opticien welke glazen het beste zijn voor uw kind. Deze worden nog dezelfde dag besteld bij de leverancier en

is de bril in de meeste gevallen binnen een week klaar.